El president dels Estats Units, Barack Obama, va dir ahir als nord-americans que per vèncer les organitzacions terroristes no han de cedir a la por que els pretenen infondre, coincidint amb la vigília del quinzè aniversari de l'11-S. "Mentre reflexionem sobre aquests últims 15 anys, també és important recordar el que no ha canviat: els valors centrals que ens defineixen com a nord-americans. La fortalesa que ens sosté. Després de tot, els terroristes mai no podran derrotar els Estats Units", va dir Obama en el seu missatge per ràdio del dissabte.

"La seva única esperança és aterrir-nos fins que canviem la nostra forma de vida. Per aquesta raó, els nord-americans mai no cediran davant la por. I és per això que aquest cap de setmana recordem el veritable esperit de l'11 de setembre", va insistir. Obama va recordar les més de 3.000 víctimes mortals que van deixar els atemptats contra les Torres Bessones de Nova York i el Pentàgon a Washington, així com també el treball dels equips de socors i la reconstrucció.

"Encara som el mateix país en què els herois es van llançar al perill, de la gent comuna que es va rebel·lar contra els seus segrestadors, de les famílies que van convertir el seu dolor en esperança. Encara som el mateix país en què ens cuidem els uns als altres", va afegir. Així mateix, el governant va reiterar que "com" es reacciona enfront del terrorisme "importa", per la qual cosa va insistir que no es pot "cedir" davant aquells que busquen la divisió.

"No podem reaccionar de tal manera que s'erosioni el teixit de la nostra societat. Perquè és la nostra diversitat, la nostra forma de donar la benvinguda a tot tipus de talents i de tractar a tots de manera justa és part del que ens fa ser un gran país", va reblar Obama.