SCC diu que la xifra oficial de manifestants a la Diada hauria causat una catàstrofe

Societat Civil Catalana situa en 290.000 els assistents a les cinc convocatòries; 12.000 a la trobada de Berga

21.09.2016 | 00:00

Societat Civil Catalana va afirmar ahir que, segons els paràmetres internacionals de densitat en grans concentracions, la xifra d'assistents a la manifestació independentista de la Diada donada pels organitzadors i la Guàrdia Urbana és "impossible" i hagués causat una "catàstrofe" humana.
El vicepresident de SCC, Joaquim Coll, va presentar l'estudi que l'entitat va realitzar per comptabilitzar el nombre d'assistents a les cinc manifestants convocades per l'ANC i Òmnium i que, segons aquests mesuraments propis, es va situar en 292.000 participants.
L'entitat, contrària a la independència de Catalunya, xifra en 140.000 els manifestants a Barcelona; 65.000, a Tarragona; 28.000, a Lleida; 47.000, a Salt; i 12.000, a Berga, uns càlculs lluny de les 800.000 persones en total que van estimar les autoritats locals. Segons Felipe Moreno, de l'Observatori Electoral de Catalunya, i l'investigador Albert Satorra, responsable científic de l'estudi, s'ha utilitzat el mètode de "superfície per densitat" i, mitjançant el servei de càlcul automàtic de superfícies de l'Institut Cartogràfic de Catalunya en funció d'informacions obtingudes de la retransmissió de TV3 es van assignar uns metres quadrats a la manifestació. Segons els autors, els paràmetres internacionals en densitat de concentracions assenyalen que, a partir de tres persones per metre quadrat, s'accentua el "risc de perill" per l'escassetat de mobilitat, i que la xifra oficial de 540.000 assistents a Barcelona hagués suposat "set persones per metre quadrat".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Arreu

La presidenta del Comitè Federal: ´Jo sóc l´única autoritat del PSOE´

La presidenta del Comitè Federal: ´Jo sóc l´única autoritat del PSOE´

Verónica Pérez demana convocar de la Comissió Federal d'Ètica i Garanties perquè dirimeixi la...

Qui ha dit què sobre la qüestió de confiança?

Qui ha dit què sobre la qüestió de confiança?

Repassem les intervencions més destacades dels líders de l'oposició durant la sessió d'aquest dijous

Uns pares s´obliden una nena de 2 anys dins del cotxe

Els fets van passar a Blanes, on unes mares van veure la nena; la policia local la va rescatar

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema