Els sindicats de Bombers troben "insuficient" la inversió de més 207 MEUR entre els anys 2017 i 2022 del pla estratègic per al cos que el conseller d'Interior, Jordi Jané, ha presentat aquest dimarts. El portaveu d'UGT-Bombers, Antonio del Río, ha afirmat a l'ACN que qualsevol inversió és "benvinguda" per a un cos que "ha tocat fons" i que es troba en "col·lapse estructural", però avisa que el pla és "del tot insuficient" per situar aquest organisme a l'altura del 2007 i solucionar-ne "totes les mancances actuals". El coordinador de la secció sindical de Bombers CATAC-IAC, Pere Hervàs, considera que el pla és de "manteniment" i alerta que el cos continuarà arrossegant "deficiències per manca d'inversions suplementàries".

Del Río ha retret a Jané que s'hagi presentat com·"el salvador" d'un cos que ha arribat a la situació actual "per culpa de les polítiques d'austeritat" dels governs de CiU.

"El pla no permet augmentar ni la plantilla ni la flota, sinó renovar-les, ni construir nous parcs; el que farà és reparar edificis que, literalment, cauen a trossos", ha assenyalat Hervàs a l'ACN.