L'Audiència Provincial de Madrid ha condemnat a quatre anys de presó el promotor i principal acusat per la tragèdia del Madrid Arena, Miguel Ángel Flores, per la mort de cinc joves en la macrofesta de Halloween de l'1 de novembre del 2012. En la sentència, l'Audiència absol els responsables de l'equip mèdic a la festa del Madrid Arena Simón Viñals i el seu fill Carlos així com l'excap de la Policia Municipal Emilio Monteagudo.

La sala condemna Flores per cinc delictes d'homicidi per imprudència greu i 29 delictes de lesions per imprudència greu com a "màxim responsable" dels fets.

El tribunal destaca que l'allau mortal va ser una de les conseqüències de la "conducta greument imprudent de Miguel Ángel Flores, impròpia d'un empresari experimentat en aquest tipus de negocis", al qual atribueix que "va actuar intentant aconseguir en tot moment el màxim benefici econòmic".

Respecte a les causes de la tragèdia, els magistrats consideren acreditat que la mort de les cinc joves es va produir per la sobreocupació, que van xifrar en 16.600 persones, pel tancament de vomitoris i escales i per haver-se derivat l'entrada del públic a través de les portes d'emergència directament a la pista, que ja estava saturada per la sobreocupació del recinte.