L'Executiva que encapçala Pedro Sánchez assegura que la dirigent andalusa Verónica Pérez no pot atorgar-se la presidència del Comitè Federal, en al·legar que no és un càrrec orgànic, sinó que és triat al començament de cada reunió del màxim òrgan del partit.

Pérez va anar ahir a la seu de Ferraz assegurant que és "l'única autoritat del parti" per la seva condició de presidenta del Comitè Federal després de la renúncia de 17 membres de l'Executiva.

Ferraz recorda que l'article 15 del reglament del màxim òrgan del PSOE estableix que "per presidir i dirigir els debats del Comitè Federal es constituirà en cada reunió una Mesa composta per un president, un vicepresident i un secretari d'actes, que seran elegits pel període d'un any". La direcció de Sánchez considera que en la sessió del Comitè Federal prevista per a demà "podria ser triada una altra mesa i ser una altra persona qui dirigís la reunió", segons les fonts. "Verónica Pérez no és presidenta del Comitè Federal perquè no existeix aquesta figura", van remarcar.

Pérez va abandonar la seu socialista de Ferraz després de dues hores d'espera en el vestíbul sense que ningú l'hagi rebut. A la sortida de la seu del PSOE, la presidenta del Comitè Federal ha reconegut que la situació ha acabat amb la seva paciència perquè ha hagut d'esperar al vestíbul sense poder anar a altres dependències.

"És molt trist. Com es pot interpretar que jo o qualsevol militant socialista podem ser una amenaça, perquè entenc que algú pensa que som una amenaça per a alguna cosa quan no ens deixen accedir a les dependències de Ferraz", va afegir.