La festivitat del 12 d'octubre es preveu passada per aigua, especialment a la tarda a les nostres comarques, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. De matinada les precipitacions s'iniciaran a l'extrem sud i s'aniran estenent a la meitat oest. Al llarg de la tarda podran arribar arreu del territori. Seran d'intensitat entre feble i moderada i puntualment fortes al litoral, al prelitoral i a la meitat est, on és possible que vagin acompanyades de tempesta.

En general s'acumularan quantitats entre poc abundants i abundants, i és possible que localment siguin molt abundants (entre 50 i 100 mm en 24 hores) a la meitat est i a la resta del litoral i del prelitoral. Al quadrant nord-est les acumulacions podran ser localment extremadament abundants (més de 100 mm en 24 hores).

Al Bages i a l'Anoia hi ha alerta per perill moderat pels xàfecs. En tot l'episodi s'acumularan més de 50 mm, i localment més de 100 mm.

MANRESA: El cel estarà cobert durant tot el matí. El cel estarà cobert tota la tarda, amb precipitacions moderades.

BERGA: El cel estarà cobert durant tot el matí. El cel estarà cobert tota la tarda, amb precipitacions moderades.

IGUALADA: El dia començarà amb el cel cobert i es poden registrar plugims febles. A la tarda el cel estarà cobert i poden produir-se xàfecs moderats.

SOLSONA: S'espera el cel cobert al matí i pluja intermitent des de primeres hores del dia. El cel estarà cobert tota la tarda, amb precipitacions moderades.

PUIGCERDÀ: El cel estarà cobert durant tot el matí. A la tarda el cel estarà cobert i poden produir-se xàfecs moderats.

LA SEU D'URGELL: El dia començarà amb el cel cobert i es poden registrar plugims febles. El cel estarà cobert tota la tarda, amb precipitacions moderades.

MARTORELL: El dia començarà amb el cel cobert i es poden registrar plugims febles. El cel estarà cobert tota la tarda, amb precipitacions moderades.