Les entitats taurines catalanes celebren que després de sis anys el Tribunal Constitucional els hagi donat la raó i que les corrides de toros es puguin "organitzar i celebrar amb normalitat" a Catalunya. Així, la Federació d'Entitats Taurines de Catalunya (FETC) demana que es respecti la decisió del TC, i afegeix que a partir d'ara s'obre un nou escenari a Catalunya en què el principal objectiu és "obrir la Monumental al toreig".

El president de la FETC, Paco March, es mostra satisfet per la sentència i espera que es compleixi. També ha avançat que impugnaran les noves normatives i impediments de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona en cas de que s'impulsin. Així mateix, ha demanat respecte pels aficionats taurins de Catalunya, que "són igual de catalans i demòcrates" que els antitaurins.

Per la seva banda, la Unió de Taurins i Aficionats de Catalunya destaca que després de tancar-se aquesta etapa de prohibició "ve la llibertat". L'entitat espera poder tornar a obrir la plaça Monumental a les corrides taurines, assenyalant que "queda retornar la Monumental de Barcelona al seu lloc, a la seva categoria, a prestigiar una plaça que no havia de de decaure".