El diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián ha constatat "la dimissió total i absoluta de l'esquerra i la socialdemocràcia" espanyola. "Té de socialista, d'esquerres i obrer el que jo tinc de capellà: absolutament res", ha etzibat el dirigent republicà en roda de premsa aquest dilluns arran de la decisió del PSOE d'abstenir-se en la investidura d'aquesta setmana que farà president del govern espanyol Mariano Rajoy "en una mena de vodevil i teatre". "Està tan malament el PSOE [...] que fins i tot Iceta i Borrell semblen socialistes i d'esquerres", ha continuat. Per tot plegat, Rufián considera que Rajoy és ara "més fort" que fa sis mesos perquè la fi del bipartidisme a l'Estat "ha donat fruit a una mena de partit encara més hegemònic i reaccionari, que és PP-PSOE-C's".

El diputat dels republicans veu la "dimissió total i absoluta" de l'esquerra i la socialdemocràcia espanyola, i també europea, després de la decisió del Comitè Federal del PSOE d'aquest cap de setmana. "Té de socialista, d'esquerres i obrer el que jo tinc de capellà", ha apuntat en roda de premsa a la seu nacional d'ERC. "Absolutament res".

En aquest sentit Rufián ha lamentat que el PSOE doni suport "en un vodevil i teatre" per facilitar la investidura de Rajoy, "un dels presidents més reaccionaris de la història espanyola". En aquest sentit, ha definit els populars "com un rellotge suís que dinamita els drets socials i laborals, del poble de Catalunya i de les nacions sense estat".

"Està tan malament el PSOE que gent d'orde" del PSC -"es fan fotos amb el PPC i C's davant del TC"- com el seu primer secretari Miquel Iceta "semblen socialistes i d'esquerres". O Josep Borrell , "que ve d'Abengoa, sembla una altra vegada socialista". "Que Iceta, que no és sospitós de ser un rebel esquerrenós, ho sembli, reflecteix la deriva del PSOE", ha reblat Rufián en roda de premsa arran de la decisió del Comitè Federal socialista d'aquest diumenge.

Per tot plegat, s'ha mostrat convençut que ara el candidat a revalidar la presidència del govern espanyol és "més fort" que fa sis mesos. "Tenien raó, el bipartidisme ha mort, s'ha acabat, però ha donat com a fruit una mena de partit encara més fort, més hegemònic i més reaccionari, que és PP, PSOE, C's".

D'altra banda el dirigent republicà ha trasllat la solidaritat i el suport d'ERC cap a regidors i càrrecs electes, com el vigatà Joan Coma, que estan sent "perseguits i amenaçats per un estat demofòbic". I ha assegurat que "si demà o demà passat Coma va a Madrid", ERC l'acompanyarà davant de l'Audiència Nacional després que no s'hi hagi desplaçat per declarar-hi aquest dilluns. "És només per posar urnes i per respectar la sobirania del poble de Catalunya, és així de dramàtic", ha sentenciat.

Finalment, Rufián s'ha mostrat convençut que tiraran endavant els pressupostos que negocien Junts pel Sí i la CUP. I després que el líder del PPC, Xavier García Albiol, hagi advertit que impugnaran els comptes si hi ha una partida destinada al referèndum, Rufián ha reblat: "Netejant Badalona. El que digui és molt respectable però representa la caverna més cavernària de l'estat espanyol, cap novetat".