Jordi Montull, que va ser mà dreta de Fèlix Millet al capdavant del Palau de la Música, va exculpar ahir la seva filla Gemma de l'espoliació de l'entitat cultural i a més a més va anunciar que ella «dirà la veritat, la veritat de tot el tema», quan demà declari en el judici pel saqueig a l'entitat.

En declaracions a TV3, Montull, que ultima un acord amb la Fiscalia per tal de salvar la seva filla de la presó a canvi d'implicar CDC en el saqueig del Palau de la Música, va explicar que demà, quan començaran els interrogatoris del judici, primer declararà la seva filla davant el tribunal i ell ratificarà després les seves afirmacions.

«Quan la meva filla declari, jo ratificaré el que ella digui, perquè ella dirà la veritat, la veritat de tot el tema», va afirmar Jordi Montull, que igual que Fèlix Millet afronta 27 anys i mig per la milionària espoliació del Palau de la Música, entitat que van dirigir durant més de tres dècades.

Jordi Montull va insistir que la seva filla Gemma, que era directora financera del Palau de la Música, «no tenia ni firma, no tocava diners. Havia entrat al Palau feia tres anys, quan això estava en marxa i el que va voler va ser arreglar-ho», va afegir. «Jo suposo que les dades que ella tingui les voldrà dir i voldrà dir la veritat. Aquí el que estem és amb la veritat, res més», va apuntar Montull.

Jordi Montull va afirmar que «no sap què farà» l'expresident del Palau de la Música Fèlix Millet en la seva declaració, també prevista per a aquest mateix dimecres, davant el tribunal, tenint en compte que la seva defensa ha sondejat el fiscal sobre les possibilitats d'un pacte per reduir-li la condemna.

«Jo parlo amb ell (Fèlix Millet), com et trobes, com estàs... Però no puc respondre per ell, perquè jo vaig arribar allà i ja estava l'assumpte fet», va afegir Montull.

D'altra banda, el diari El Punt Avui va publicar ahir la transcripció d'una gravació que el mateix Fèlix Millet va fer anys després que esclatés l'escàndol del Palau de la Música -el 2009-, en què defensa la seva gestió al capdavant de l'entitat cultural i assegura que el va salvar quan estava «a punt de caure».

En aquesta gravació, Millet es jacta també de la seva gestió econòmica durant les tres dècades en què va dirigir la institució i assegura que quan va ser destituït, el 2009, a la caixa de l'entitat «hi havia 4 o 5 milions d'euros».

Millet relata en aquella gravació com movia «cel i terra» per tal d'aconseguir finançament per al Palau de la Música i també confessa la gran ascendència que va tenir mentre va presidir la institució: «quan jo deia vull fer tal cosa o tal altra, tothom em deia que sí».