Dos mariners estaven anit desapareguts i dos més van ser rescatats amb vida després d'enfonsar-se el vaixell pesquer en què viatjaven després de topar amb un mercant rus a una milla i mitja de distància del port de Barcelona.

Segons van informar a Efe fonts dels equips d'emergències, la col·lisió, de la qual va avisar la tripulació del mateix mercant, va tenir lloc a les 15.15 hores prop de la boia Serra, davant de l'embocadura sud del moll barceloní, quan el vaixell rus, de nom Midvolga 2, s'estava allunyant del port. Com a conseqüència de la col·lisió, el pesquer, una embarcació d'arrossegament denominada El Fairell, de la Confraria de Pescadors de Barcelona, es va enfonsar amb els seus quatre tripulants a bord, dos dels quals van ser rescatats amb vida pels mateixos tripulants del mercant rus, encara que amb ferides lleus per símptomes d'hipotèrmia.

Els dos pescadors rescatats són dos homes de 45 i 50 anys d'edat, que van ser traslladats a un centre hospitalari, encara que el seu estat no semblava de gravetat.

Els altres dos mariners van ser buscats per efectius de l'equip de bussos de la Guàrdia Civil, els Bombers de Barcelona i Salvament Marítim, que també van noliejar un helicòpter per participar en el rescat. Els dos desapareguts són un mariner de 34 anys i nacionalitat marroquina i un altre d'origen senegalès de 37 anys. Anit, el departament d'Agricultura i Pesca de la Generalitat havia activat el seu vaixell d'inspecció pesquera Lluerna, equipat amb un robot submergible que té un abast de fins a 100 metres de profunditat, per col·laborar en les tasques de recerca dels dos pescadors.

El mercant rus hauria xocat amb l'embarcació menor, suposadament, a causa d'una mala interpretació del codi d'abordatge, ja que no van veure la nau mentre pescava amb la xarxa estesa a l'aigua. Com a conseqüència de la col·lisió amb el mercant rus, el pesquer, amb base al port de Barcelona, es va enfonsar a uns 150 metres de profunditat.

El delegat del govern a Catalunya, Enric Millo, va explicar que s'havia obligat el vaixell rus implicat en l'accident a tornar, i han començat a interrogar el capità i la seva tripulació en el marc de la investigació sobre el sinistre.

El Midvolga 2, un mercant de 140 metres d'eslora i 17 de mànega dedicat a transportar gasoil i productes químics, havia de salpar ahir del moll de Barcelona en direcció al port d'Alexandria.