La revista Restaurant ha escollit aquest 2017 l'Eleven Madison Park, de Nova York, com el millor restaurant del món en un rànquing on el Celler de Can Roca perd una posició i queda tercer, per darrere de L'Osteria Francescana, de Módena.

La gala per escollir els 50 millors restaurants del món s'ha celebrat enguany a Melbourne (Austràlia).

Aquesta és la llista dels deu millors restaurants del món:

  1. Eleven Madison Park (Nova York)
  2. Osteria Francescana (Módena)
  3. El Celler de Can Roca (Girona)
  4. Mirazur (Menton)
  5. Central (Lima)
  6. Asador Etxebarri (Axpe)
  7. Gaggan (Bangkok)
  8. Maido (Lima)
  9. Mugaritz
  10. Steirereck (Viena)

L'establiment gironí, el més hospitalari

A l'esdeveniment hi han assistit Joan i Jordi Roca, mentre que Josep s'ha quedat a Girona. Els dos han estat els encarregats de recollir el premi a l'establiment més hospitalari, que també se'ls ha atorgat durant la gala.

Fa dotze anys que el Celler de Can Roca va entrar per primera vegada en aquesta llista i, després d'El Bulli de Ferran Adrià, va ser el segon establiment català que va aconseguir coronar la classificació.

Els germans Roca van arribar a la primera posició el 2013, superant el danès Noma de René Redzepi. El 2014, els papers es van invertir i l'establiement de Copenaguen va passar per davant del gironí, que en aquella ocasió va quedar en segon lloc. Un any més tard, el 2015, el restaurant tornava al capdamunt de la llista.

L'any passat, però, el Celler va tornar a cedir un altre cop la corona, que va anar a parar a l'Ostreria Francescana, de Mòdena, Itàlia. I que enguany és tercera.

En altres ocasions, aquesta gala també ha reconegut el talent individual dels germans Roca: l'any 2015, Jordi Roca va rebre el premi al millor pastisser del món, mentre que el 2016, Joan Roca va ser proclamat millor cuiner del planeta.