Els Mossos d'Esquadra van detenir el divendres 21 d’abril a l’Hospitalet de Llobregat una dona per delicte de furt i un home per delicte d’estafa. A la dona se l'acusa d'haver robat un anell valorat en uns 40.000 euros del domicili on treballava fent tasques de neteja.

L'home és el propietari de l’establiment de compravenda de metalls, que els Mossos consideren que va estafar la presumpta lladre perquè es va quedar la joia per uns 140 euros. Els detinguts, de nacionalitat boliviana i dominicana, tenen 44 i 51 anys i són veïns de l’Hospitalet de Llobregat.

La investigació va començar quan els agents dels Mossos especialitzats en aquest tipus de delictes van fer una inspecció rutinària a la botiga de compravenda d’or del detingut, a l’Hospitalet de Llobregat. A dins d’una caixa forta hi van trobar unes joies apartades de la resta. En concret, els va cridar l’atenció un anell d’una coneguda marca d’alta joieria catalana.

Els investigadors van comprovar que l'home havia comprat la peça per uns 140 euros. A través del contracte de compravenda van poder identificar també la venedora, que treballava com a empleada domèstica en una casa de la zona alta de Barcelona.

Aquell mateix dia, els agents es van adreçar a la botiga d’alta joieria d'on pensaven que podia haver sortit l'anyell, ubicada a Barcelona, on van reconèixer l’anell. En aquesta botiga es va determinar que tenia un valor d’uns 40.000 euros.

Després els agents van localitzar els propietaris de l’anell i aquests, que tenien contractada la dona com a empleada domèstica, van dir que havien trobat a faltar la joia.

Per tot plegat els investigadors van detenir l’empleada de la llar com a presumpta autora del furt de l’anell i també el propietari de l’establiment de compravenda de metalls com a presumpte autor d’una estafa, ja que hauria quedat acreditat que com a professional, hauria pagat un preu molt inferior del preu de la joia i hauria estafat la venedora.

Els detinguts van passar a disposició del jutjat de guàrdia de l’Hospitalet de Llobregat, que en va decretar la llibertat amb càrrecs.

D’altra banda, la peça recuperada va ser lliurada als seus propietaris legítims.