La coalició internacional liderada pels Estats Units va confirmar ahir que els seus avions van bombardejar posicions de les forces progovernamentals sirianes a prop del pas d'Al Tanf, a la frontera amb l'Iraq.

En el seu compte de Twitter, la coalició va explicar que els seus aparells van colpejar ahir posicions de les tropes del president sirià, Baixar al-Assad, que avançaven per una zona pròxima a Al Tanf i que suposaven una amenaça per a les forces a les quals dóna suport EUA.

«Això ha estat així tot i els intents de Rússia de dissuadir el moviment prorègim (sirià) cap a Al Tanf, les mostres de força de l'aviació de la coalició i els trets d'avís», va assenyalar en un dels seus tuits.

La coalició va recordar que opera a Al Tanf des de fa mesos i ofereix entrenament i assessorament a les forces aliades que lluiten contra el grup terrorista Estat Islàmic (EI). Anteriorment, un dirigent rebel, Abu Barzan al Sultani, «número dos» de l'opositor Exèrcit Negre de l'Est, havia revelat a Efe que avions de la coalició havien atacat posicions dels efectius lleials al Govern sirià a la car-retera que uneix Damasc amb Bagdad. A l'Sultani, l'organització està vinculada a l'Exèrcit Lliure Sirià, que rep ajuda dels EUA.