La Guàrdia Costanera italiana va informar ahir que en les últimes hores ha coordinat el rescat de prop de 2.300 immigrants que navegaven a la deriva en l'intent per arribar a Europa a través del mar Mediterrani. En les diferents operacions de rescat, la Guàrdia Costanera italiana també va localitzar i recuperar dos cadàvers.

Els guardacostes italians van explicar a través d'un comunicat fet públic ahir que els 2.300 immigrants salvats van ser auxiliats en un total de 18 operacions diferents que van ser coordinades per la Central Operativa de la Guàrdia Costanera a Roma, que és una divisió que depèn del ministeri d'Infraestructures i Transports.

Els aproximadamernt 2.300 immigrants que es van rescatar anaven a bord de 14 llanxes pneumàtiques i quatre barcasses de fusta, i en les diverses operacions de rescat hi van participar embarcacions dels guardacostes, de l'ONG Metges Sense Fronteres i uns quants mercants.

Aquests rescats van tenir lloc l'endemà que fossin atesos1.800 immigrants i que s'haguessin recuperat els cadàvers d'almenys 34 persones, que van morir com a conseqüència d'un naufragi que hi va haver a 50 quilòmetres de les costes líbies, al principi d'aquesta mateixa setmana.

L'Organització Internacional per a les Migracions (OIM) va estimar, el 21 de maig que des de començament d'aquest any, un total de 59.135 persones han arribat a Europa a través del Mediterrani i almenys 1.340 persones han mort mentre estaven fent la travessia.

De la xifra de supervivents, 50.041 immigrants van arribar a Itàlia, mentre que en el mateix període de l'any anterior ho havien fet un total de 33.917, segons dades que va facilitar la mateixa Organització Internacional per a les Migracions.