El diputat de Junts pel Sí (JxS) Lluís Guinó ha estat proposat per al seu grup parlamentari com a candidat per rellevar l'exgerent de CDC Germà Gordó com a president de la Comissió de Justícia del Parlament, segons van explicar ahir fonts parlamentàries a l'agència Efe.

Aquesta és la proposta que JxS va traslladar a la mesa del Parlament, que ahir va rebre de manera formal la renúncia de Gordó a seguir presidint la Comissió de Justícia, malgrat que encara no havia rebut la decisió, anunciada ahir mateix al matí, d'abandonar el seu grup parlamentari per passar a ser diputat no adscrit.

Com que la presidència de la Comissió de Justícia correspon a la coalició formada per ERC i PDeCAT, el grup majoritari ha proposat com a substitut Lluís Guinó, parlamentari del PDeCAT i alcalde de Besalú, la candidatura del qual serà votada a la reunió de l'esmentada comissió prevista per avui mateix.

Un cop la mesa del Parlament rebi la comunicació formal de Gordó que abandona el seu actual grup parlamentari, s'acordarà en quines comissions parlamentàries pot participar en la seva nova qualitat de diputat no adscrit al Parlament català, en funció del que fixa el reglament de la Cambra catalana.