La Guàrdia Civil investiga dues denúncies en què dues famílies de les localitats madrilenyes de Campo Real i Villanueva del Pardillo asseguren que els seus fills van ser contactats per participar al joc de la Balena Blava, i que són els dos primers casos denunciats davant l'institut armat a la regió.

Les dues denúncies es van interposar el 27 de maig passat i ara els agents han de determinar si els dos menors denunciants, de 8 i 13 anys, van rebre un missatge per unir-se al macabre joc, en el qual es van proposant proves fins a arribar al suïcidi, i, si és així, determinar qui el va enviar. Es tracta dels dos primers casos d'aquest «joc» que s'han denunciat davant la Guàrdia Civil a la Comunitat de Madrid i en tots dos casos en fases «incipients», segons van confirmar fonts de la Comandància de Madrid.

La conselleria d'Educació va explicar a Efe que Inspecció està treballant en tots dos casos i caldrà esperar a les conclusions de l'informe.

La Balena Blava es propaga a través de xarxes socials i en el mateix un «curador» proposa els 50 reptes, com fer-se talls en els braços o treure el cap a llocs alts, fins que al final ordena el suïcidi.

El seu origen se situa a Rússia i, entre altres països, s'ha estès al Brasil, Colòmbia o Xile.

A l'estat espanyol una jove va haver de ser ingressada el maig en un hospital de Sabadell després de suposadament haver participat en aquest joc, i després del qual s'han investigat més casos a Catalunya i al País Basc.