Sean Spicer, portaveu de la Casa Blanca, ha presentat aquest divendres la seva dimissió davant el president dels Estats Units, Donald Trump, en protesta pel nomenament d'Anthony Scaramucci com a nou cap de Comunicació del Govern, segons ha informat el diari 'The New York Times'.

Trump ha ofert a Scaramucci el càrrec a les 10 del matí, hora local i Spicer ha presentat tot seguit la seva dimissió.

Spicer, abans de deixar el càrrec, ha assegurat a Trump que la designació de Scaramucci "havia estat un gran error", i ha rebutjat els intents del president perquè romangués en el càrrec, segons fonts amb coneixement de la conversa al diari nord-americà.

El lloc que ocuparà Scaramucci a partir del proper mes d'agost havia quedat vacant des de la dimissió al maig de Michael Dubke, el que havia obligat a Spicer a doblar funcions com a cap de premsa i de comunicacions.

Scaramucci, de 50 anys d'edat i de professió financer, ha estat un dels més ferris defensors de Donald Trump durant les seves compareixences en televisió, a més d'haver contribuït a recaptar fons per a la campanya republicana, encara que no la de Trump, sinó a les dels seus rivals Jeb Bush, exgovernador de Florida i Scott Walker, governador de Wisconsin.

En un primer moment, Scaramucci era un dels principals candidats per al càrrec d'ambaixador davant la Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) a París. No obstant això, com a fundador de la firma d'inversió Skybridge Capital, es va veure obligat a vendre primer la seva part en la companyia per no entrar en conflictes d'interessos amb futurs càrrecs.