El pare de dos dels integrants de la cèl·lula terrorista de Ripoll i de l'altre detingut que ahir va quedar en llibertat, Mohamed Aalla, va assegurar que aquest últim és innocent. Brahim va dir que Mohamed, titular del cotxe de l'atemptat de Cambrils, deixava el vehicle al seu germà Yousseff per anar a buscar feina, i que feia un mes i mig que havia marxat de casa per «treballar». L'home va afirmar que el dia dels atemptats de Barcelona i Cambrils, Mohamed, que dimecres va tornar a casa després d'haver estat posat en llibertat, estava a la platja a Roses amb la seva dona i la seva filla petita i que desconeixia que els altres dos fills estaven implicats en els atacs.

Brahim va afirmar que no va notar cap comportament estrany en els seus dos fills, ara morts, tot i que va admetre que Yousseff anava de manera habitual a la mesquita. Va negar, en canvi, conèixer l'imam de Ripoll, Albdelbaki Es Satty, i va insistir que estan passant un mal moment i que cap de les famílies dels joves terroristes volia que «això passés». També va dir que desconeixia si els nois es reunien amb Es Satty, però que no considerava malament que Yousseff anés a resar. Visiblement afectat, Brahim va atendre els mitjans que van esperaven que Mohamed baixés i expliqués la seva situació. Segons va dir, l'advocada li ha recomanat no parlar amb la premsa i, per això, el pare va explicar la seva versió. Mohamed va quedar en llibertat amb l'obligació de presentar-se al jutjat més proper cada dilluns.

De Madrid a Ripoll en taxi

El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu també li va retirar el passaport i li ha prohibit sortir de territori estatal. Considera que no hi ha indicis suficients per inculpar-lo i que, malgrat ser el titular del vehicle implicat en l'atac de Cambrils, qui realment utilitzava el cotxe era el seu germà Yousseff. Mohamed va quedar lliure però no duia diners ni documentació a sobre. Per això, va haver de buscar un taxi per tornar a Ripoll la nit de dimarts. Segons va explicar, després de diversos intents va aconseguir que un conductor, a qui va relatar la seva situació, el portés fins a la capital del Ripollès. Un cop allà i ja de matinada, la família es va fer càrrec de les despeses del viatge. Mohamed va dir també, fora de càmeres, que a l'Audiència Nacional el van tractar «molt bé».

Presó incondicional

El jutge de l'Audiència Nacional va decretar aquest dimarts presó incondicional per a dos dels detinguts pels atemptats. Es tracta de Mohamed Houli Chemlal, de 21 anys i que va resultar ferit a l'explosió d'Alcanar, i Driss Oukabir, de 28 anys, que va llogar la furgoneta que va atropellar i matar tretze persones a la Rambla.