Els treballadors d'Eulen als controls de seguretat de l'Aeroport de Barcelona-el Prat tornaran a la vaga el 8 de setembre per protestar per les «represàlies» aplicades per l'empresa contra quatre treballadors per haver incomplert els serveis mínims.

Així ho va decidir l'assemblea celebrada ahir al Prat de Llobregat, en què van votar 115 treballadors dels 350 que té l'empresa a l'aeroport barceloní, tots ells a favor de la vaga.

Les aturades seran tots els divendres de 2/4 d'11 a 2/4 de 12 del migdia i de 2/4 de 7 a 2/4 de 8 de la tarda, si bé l'assessor del comitè de vaga, Juan Carlos Giménez, va avisar que es podrien ampliar si no es retiren les sancions. Per ara, hi ha quatre treballadors afectats: dos han estat acomiadats i dos multats, segons els càlculs del comitè de vaga, que l'empresa no ha confirmat ni desmentit.

«S'ha decidit massivament, amb el 100% dels vots favorables, que si el laude no preveu la retirada dels acomiadaments i les sancions, la vaga tirarà endavant i es podria ampliar», va subratllar Giménez.

L'assessor fa referència al laude d'obligatori compliment que l'àrbitre designat per l'estat, Marcos Peña, ha de fer públic aquest dijous, i que podria preveure l'anul·lació de sancions, una màxima que estava inclosa en la proposta de mediació de la Generalitat, que els treballadors van rebutjar.

La nova convocatòria de vaga es presentarà demà davant el departament de Treball de la Generalitat, que a continuació haurà de reunir-se amb les parts per intentar conciliar les posicions.