L'arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, va alertar ahir que la majoria de les llars catalanes no han notat els efectes de la millora econòmica, ja que «la pobresa s'està cronificant a Catalu-nya» i la bretxa entre rics i pobres cada vegada és «més gran».

L'any 2016, Càritas Diocesana de Catalunya va atendre 360.604 persones, una xifra superior en el 4,7% a la del 2015, i de les persones ateses el 2016, els menors de 18 van representar el 22,7%, mentre que el 2015 van ser el 15%.

En la presentació de la memòria de Càritas Diocesana a Catalunya del 2016, l'arquebisbe va posar l'accent en «la falta d'un habitatge digne i de polítiques per atendre les persones refugiades», i va remarcar que «els nens són la part més fràgil del sistema, per això s'han de protegir».

El president de Càritas Catalunya, Francesc Roig, va alertar del risc que «com a societat ens estiguem acostumant a la precarietat», així com de «la desconfiança dels ciutadans en la participació social i política com a estratègia per millorar les condicions de vida». Roig va afirmar que «la pobresa ja és hereditària», i va explicar que més del 70% de les persones ateses en edat laboral no tenen feina, i quan en troben, «és inestable i precària». Des de Càritas «procurem que les persones surtin de la pobresa en un període de 4 o 5 anys», però «desgraciadament ens trobem persones que no ho aconsegueixen i d'altres que, després d'haver millorat la seva situació, tornen a demanar-nos ajuda», va assegurar.