Al voltant de 230 policies i islamistes van resultar ferits i més d'un centenar de persones van ser arrestades ahir durant una operació policial per dispersar una protesta que bloqueja des de fa divuit dies una de les entrades a Islamabad, en demanda de l'aplicació de la llei antiblasfèmia.

L'operació va començar a primera hora després de complir-se un ultimàtum d'un tribunal als seguidors del clergue Khadim Hussain Rizvi, que demana la dimissió del ministre pakistanès de Justícia, Zahid Hamid, per un canvi en la forma de jurar els càrrecs electes.

Uns 5.500 efectius de les forces de seguretat van carregar amb pilotes de goma, gasos lacrimògens i canons d'aigua contra aproximadament 1.500 manifestants, que van respondre amb pedres, gasos i granades, va informar en un comunicat la policia.

Els manifestants es van retirar després dels primers xocs, però van tornar més tard i, després de diverses hores, les forces de seguretat van decidir aturar l'operació sense aconseguir dispersar la protesta.