El primer secretari del PSC i candidat del seu partit a la presidència de la Generalitat de Catalunya va afirmar ahir a Sabadell que els socialistes volen «acords, i no venjança», i «construir, i no arrasar», després de les eleccions del 21 de desembre.

Iceta va dir que no comparteix l'opinió del candidat del PPC, Xavier García Albiol, de la necessitat d'acabar amb qualsevol llegat de governs independentistes i el va acusar de «no imaginar una altra política que no sigui la dels blocs enfrontats permanentment».

«Jo sempre he pensat que si Albiol arriba a qualsevol govern arrasa amb tot, i nosaltres volem acords i no venjança, a diferència de la gent que pensa que la victòria d'uns sobre els altres arregla el problema. Aquest llenguatge gairebé bèl·lic està als antípodes del que volem; volem construir i no arrasar», va afirmar Iceta.

El líder del PSC va considerar també que si Ciutadans guanyés les eleccions del proper 21 de desembre Catalunya «no tindria més recursos econòmics», responent així a les crítiques del partit taronja a la petició d'Iceta per condonar el deute de les comunitats autònomes, una possibilitat que, segons va dir, ja va obrir el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, el març passat.

Iceta va dir també que espera que el Tribunal Suprem tingui amb els exconsellers i els líders de l'ANC i Òmnium Cultural empresonats, que estan citats a declarar demà, «el mateix criteri» que va tenir amb els membres de la Mesa del Parlament de Catalunya.