Quatre dones víctimes d'un violador que actuava a l'Eixample barceloní van confirmar ahir en el judici a l'Audiència de Barcelona que l'acusat per aquests fets les va violar al portal de casa i les va amenaçar amb un ganivet o un tornavís, i el van reconèixer, segons va explicar l'advocada d'una d'elles, Ambar Ladrón de Guevara.

En la primera sessió del judici a l'Audiència de Barcelona van declarar quatre de les cinc víctimes de l'acusat, Francisco Javier C. M. -la cinquena viu a l'estranger i no s'ha pogut localitzar-, a porta tancada, i situades darrere d'una mampara que impedia el contacte visual amb el seu presumpte agressor.

La declaració de l'acusat, que normalment és a l'inici del judici, està prevista per a avui després que compareguin en el judici les víctimes, els testimonis i els perits, perquè així ho ha sol·licitat el seu advocat al tribunal i se li ha concedit.

En declaracions als mitjans, Ambar Ladrón de Guevara va explicar que cadascuna de les víctimes el va identificar en el seu moment en imatges extretes de càmeres de videovigilància de la zona on van ser violades i posteriorment en roda de reconeixement, i que en el judici «cadascuna d'elles ha corroborat aquests reconeixements».

La lletrada va valorar que les dones, a la seva declaració, «han mantingut una versió coherent amb la del moment d'interposar la denúncia» i que van coincidir en el modus operandi del presumpte violador: de nit i armat.

«Entenem que hi ha prova suficient que acredita que l'acusat és l'autor dels fets», va indicar, si bé encara està pendent la declaració del presumpte agressor, que en aquest cas sí que es farà en audiència pública.