El president del Parlament, Roger Torrent, va criticar dissabte al vespre que les decisions judicials puguin condicionar qui ha de ser investit president de la Generalitat. En un acte per commemorar el 40è aniversari del diari El 9 Nou de Vic, dissabte al vespre, Torrent va afirmar: «No permetrem que qui decideixi el president de la Generalitat siguin els jutges i no la ciutadania».

Divendres a la nit, el president del Parlament va tornar a ajornar el ple del debat d'investidura de Jordi Sànchez, que estava convocat per a avui, fins que el Tribunal Europeu de Drets Humans resolgués la petició de mesures cautelars que la defensa del candidat tenia previst presentar avui, tot i que finalment no ho farà. Així ho va decidir Torrent després de diverses reunions divendres a la tarda, just després que el Suprem denegués a Sànchez la llibertat i el permís per assistir al ple.

En aquest sentit, va demanar compromís en la lluita per la llibertat d'expressió «individual i col·lectiva», que considera que està «en risc». Un perill que entén que pot comportar «la por» i «l'autocensura», el «pitjor enemic de la democràcia», va declarar.