La direcció nacional del PP va assegurar ahir a la tarda que no està en un procés de substitució de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, i que està «oberta al diàleg» amb Ciutadans per buscar l'estabilitat al govern regional, segons van informar fonts del partit, malgrat que algunes veus asseguraven que el partit es resignaria a substituir-la per no perdre la presidència de Madrid.

Així va respondre Gènova després que el líder de Cs, Albert Rivera, exigís a Mariano Rajoy un candidat del PP «en els propers dies» per substituir Cifuentes després de la polèmica pel seu màster a la Universitat Rey Juan Carlos (URJC). De fet, Rivera va advertir que si el cap de l'executiu «vol seguir tapant la trama de corrupció hi haurà canvi de govern» i donaran suport a la moció de censura presentada pel PSOE i Podem. En aquesta línia es va pronunciar el coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maíllo, que va instar la formació de Rivera a aclarir si farà costat a Podem en la moció de censura contra Cifuentes. Per la seva banda, el cap de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy, no va voler comentar des d'Argentina la continuïtat o no de la presidenta madrilenya perquè és un «tema de partits», va dir.

És previst que la Conferència de Rectors d'Universitats Espa-nyoles (CRUE) informi avui del procediment d'informació reservada obert a la URJC pel màster de Cifuentes. El president de la CRUE, Roberto Fernández, i els dos observadors externs designats explicaran l'informe amb la valoració provisional encarregat sobre el Màster Universitari en Dret Públic de l'Estat Autonòmic de Cifuentes durant una roda de premsa que tindrà lloc a la seu de la institució.

Les explicacions de Casado

El subsecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, va comparèixer ahir davant els mitjans de comunicació amb els seus treballs sobre el màster de 60 crèdits en Dret Autonòmic i Local a la URJC i els documents sobre les convalidacions que va sol·licitar -un total de 40 crèdits- per demostrar que va fer «el correcte» i no va rebre «cap tracte de favor». Casado va confirmar que el seu director també va ser Enrique Álvarez Conde i va admetre que no havia anat a classe ni s'havia examinat.