El president dels Estats Units, Donald Trump, va explicar ahir que va arribar a un acord abans de les eleccions amb l'exactriu porno Stephanie Clifford, coneguda com Stormy Daniels, per evitar que sortissin «acusacions falses i extorsives» sobre una suposada relació extramatrimonial i va negar que s'utilitzessin fons de campanya.

Trump, que sempre ha negat la versió de Clifford sobre una suposada trobada el 2006, ha respost a Twitter a l'onada d'especulacions sobre les circumstàncies en què el seu advocat Michael Cohen va pagar 130.000 dòlars a l'actriu a canvi del seu silenci.

L'exalcalde de Nova York Rudy Giuliani, advocat del president, va reconèixer dimecres a Fox News que Trump va ser qui va pagar a Cohen els diners que posteriorment es van abonar a Clifford. Davant la possibilitat que s'haguessin desviat fons destinats a la campanya electoral, Guliani va ser contundent: «No són diners de campanya. No hi ha infracció de finançament de campanya».

Trump va explicar en una sèrie de tuits que Cohen rebia «una bestreta mensual» de la qual es va extreure els diners. «No és de la campanya i no té res a veure amb la campanya», va dir el president per negar el desviament tant de fons del seu equip com dels donants. «Aquests acords són molt comuns entre persones famoses i riques. En aquest cas, és plenament vigent i serà usat en arbitratge contra Clifford», va afegir el president per justificar el «contracte privat entre dues parts».