El secretari d'Estat dels Estats Units, Mike Pompeo, va anunciar ahir que la Casa Blanca imposarà a l'Iran «les sancions més grans de la història», després de la ruptura de l'acord nuclear, que havia mantingut en suspens les mesures punitives contra el règim de dels aiatol·làs.

Pompeo va revelar el pla del Govern de Donald Trump sobre Iran després que es retirés de l'acord signat el 2015 pel Grup 5 + 1 -format pels Estats Units, Regne Unit, França, Alemanya, Rússia i Xina- amb Iran per desmuntar el seu programa nuclear a canvi de la retirada progressiva de les sancions internacionals, segons informa The Hill.

El cap de la diplomàcia nord-americana va insistir que el pacte pateix de «defectes terribles». «L'Administració Obama ha apostat perquè l'acord empenyeria l'Iran a cessar les seves accions hostils i a complir les normes internacionals, però va ser una aposta perdedora amb repercussions per a tots els que viuen al Pròxim Orient», va dir al think tank Heritage Foundation. Pompeo va aclarir que els EUA no permetran que l'Iran torni a tenir «carta blanca» al Pròxim Orient.