Veïns de les urbanitzacions Mas Astarròs, Gall Pigat i el Prat, de La Vall de Montserrat, que pertanyen al municipi de Castellbell i el Vilar, van recórrer ahir el municipi manifestant-se contra el que consideren un "abús" per part del consistori en relació amb els projectes de reparcel·lació i urbanització. Els dos motius bàsics pels quals es manifestar ahir prop de 200 veïns d'aquests nuclis són dos: que no es té en compte els veïns i els preus abusius dels projectes. A més, els manifestants van protestar per la "prepotència" d'un ajuntament que, segons expliquen, els està amenaçant amb l'embargament.

Des de l'associació de veïns es va assegurar que "hi som tots". De bon matí, prop de 200 veïns van protegir del fred i van sortir al carrer encapçalats per una pancarta que resava: "urbanització sí, preus abusius no". Des de l'entitat s'explicava a aquest diari que "tots som molt conscients que la urbanització és necessària perquè els carrers no poden estar sense asfaltar. Entre tots volem tirar endavant aquest projecte, però estem en desacord en la manera com s'està fent".

Davant de la pancarta un cotxe arrossegava un fèretre on es podia llegir: "La Vall de Montserrat. Lleguem als nostres fills els costos d'urbanització". Els prop de 200 manifestants van caminar per la carretera fins a l'entrada al poble. En aquest tram, el trànsit va estar aturat prop de mitja hora a l'alçada del túnel de la Bauma amb la vigilància de dues unitats de Mossos d'Esquadra. Quan els veïns van enfilar l'entrada al municipi per la part de la Bauma, la circulació va tornar a la normalitat.

Els manifestants van aturar-se a la Bauma per cantar unes nadales reivindicatives, amb estrofes que reflectien la situació que viuen els veïns: "Tindré clavegueram/Tindré més comoditats/Però no tindré una llar/Per passar el Nadal", o "Tots volem urbanitzar, fum, fum, fum/Però a un preu ajustat a la nostra realitat". L'acció es va repetir davant de l'Ajuntament i al Burés, en el darrer tram de la manifestació. Al seu pas pel recorregut, travessant el municipi, els manifestants van poder notar el caliu dels veïns de Castellbell.

Les reclamacions dels veïns es podien seguir per mitjà de les pancartes. "Gestions, paperassa, quant costa aquest rebombori?", deia una. La frase feia referència als alts costos que hauran d'assumir els veïns de les urbanitzacions si la situació no canvia. Des de l'associació veïnal es va explicar que "hi ha un gran malestar perquè moltes famílies no podran sufragar els costos del projecte. Hem de tenir en compte que molts veïns són pensionistes. Com s'ho faran per pagar uns serveis d'urbanització dels quals, d'altra banda, no poden prescindir?".

Encara en una darrera pancarta s'hi podia llegir "qui ens desinforma amb impuls?". Aquesta és una altra de les reivindicacions dels manifestants, ja que consideren que el procés de confecció del projecte no ha tingut la participació dels veïns. Des de l'associació de veïns es va explicar que "ens van reunir en una assemblea però ja estava tot acordat".