Set municipis del Bages rebran ajuts de fins a 300.000 euros del Govern català per millorar les seves urbanitzacions. El departament de Política Territorial i Obres Públiques ha concedit un total de 9,9 milions d'euros, 2 milions dels quals corresponen al Bages. També rebran finançament els Hostalets de Pierola, a l'Anoia, i Olesa de Montserrat, al Baix Llobregat.

Les subvencions s'han de destinar a finançar la redacció de programes per regularitzar la situació urbanística de les urbanitzacions, redactar els projectes que han de permetre completar-ne les obres o proveir-les de serveis.

El Parlament va aprovar el març passat la Llei de regularització i millora d'urbanitzacions amb dèficits urbanístics i, a més de diferents mesures d'ordenació i gestió urbanística, també va crear els instruments financers destinats a incentivar la realització per part dels ajuntaments de les actuacions que permetran el compliment de les seves finalitats. L'objectiu és millorar la qualitat de vida dels residents i assolir la seva integració al municipi. Es convocaran també línies d'ajuts per a obres i per a parcel·listes.