La Generalitat preveu iniciar aquesta primavera les obres de condicionament de la carretera BV-1225, de Manresa al Pont de Vilomara, que permetran millorar la seguretat dels conductors amb un eixamplament de la via i la supressió d'alguns revolts tancats.

Els treballs ja estan adjudicats, i un cop comencin el termini d'execució serà d'un any. Les obres afectaran un tram d'1,3 quilòmetres de la via entre el seu enllaç amb l'autopista C-16 i el pont sobre el riu Llobregat que dóna accés cap al nucli del Pont de Vilomara. En tot aquest traçat, la carretera passarà dels 7 metres d'amplada actuals als 9 previstos, amb dos carrils de circulació de 3,5 metres d'amplada cada un, i amb dos vorals d'un metre. En la primera meitat d'aquest tram, una part de la carretera dibuixarà un nou traçat que permetrà suprimir diversos revolts consecutius que hi ha, mentre que en la segona meitat també es faran millores puntuals en alguns revolts, però se- guint la carretera actual.

A banda d'això, també es configuraran nous passos d'aigua sota la carretera, i es construiran quatre murs d'escullera. Tot plegat es completarà amb la renovació de la senyalització horitzontal i vertical i de les barreres de seguretat, i s'instal·laran 120 metres de faldons de protecció per a motoristes.

L'import total de les obres és de 2,7 milions d'euros.