Moià ha transformat la cèntrica nau de l'antiga fàbrica tèxtil de les Faixes, que es va traslladar al polígon de la carretera de Vic, en una sala polivalent. Les obres d'adequació que s'hi han anat fent des del setembre han permès poder obrir l'edifici al públic, tot i que encara hi ha reformes pendents que s'aniran acabant a mesura que hi hagi diners.

Feia temps que Moià buscava un local que servís com a espai cultural, tenint en compte que fins ara "no disposàvem de cap equipament prou gran per a determinades activitats polivalents", explica el regidor d'Urbanisme i Cultura Popular, Josep Antoni Martínez. Per això, es va pensar a aprofitar una de les antigues naus de les Faixes, que l'empresa va cedir a l'Ajuntament fruit d'una operació urbanística. De moment, s'hi han fet unes obres bàsiques per valor de 357.151 euros, finançades amb els ajuts del fons estatal corresponents al 2010, que han consistit a refer tota la coberta exterior, i una encavallada del sostre, a l'interior, que havia cedit. Els treballs també han permès canviar les finestres, aïllar les parets, refer la instal·lació elèctrica i renovar els lavabos, així com l'adequació d'una sala de control i d'un espai de vestidors. Igualment, s'ha fet una neteja de tot l'entorn.

Amb tot això, "de moment n'hi ha prou per poder utilitzar el local", afirma Martínez, que ja es va estrenar per Nadal amb una capacitat per a 300 persones i amb la idea d'anar-hi programant més activitats mitjançant un calendari i un reglament d'ús que està preparant l'Ajuntament. Martínez diu que aquest nou espai ha estat molt ben rebut al poble, i ja hi ha peticions per fer-hi un campionat de judo, balls country i celebrar-hi el Dia d'Andalusia, entre altres.

Tanmateix, "malgrat que no sigui urgent", hi ha previsions d'anar millorant el local, confiant en possibles ajuts que puguin arribar del Pla d'Equipaments Culturals de la Generalitat, explica Martínez. Hi ha la intenció de climatitzar el local, refer-ne el terra i instal·lar-hi un bon equipament de llum i de so i una caixa escènica.