La Generalitat ha proposat Josep Ramírez, de Taradell, com a director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a la Catalunya central en substitució de Dolors Collell. Al costat de Ramírez, el nou govern incorporarà la figura del director adjunt, que ostentarà l'actual regidora de CiU a l'oposició de Sant Joan, Montse Jové. Tots dos tenen en comú la professió de mestre, i que han estat vinculats com a regidors en la política municipal.

La delegació del Govern a la Catalunya central hauria estat l'encarregada d'avançar la notícia als dos interessats dimecres al vespre, tot i que el nomenament encara no s'ha fet oficial i es podria emplaçar a la comissió de govern que s'ha de fer a començament de setmana. Tampoc no ha transcendit el dia en què prendran possessió del càrrec en el lloc de Dolors Collell, que ha estat la cap dels serveis territorials els últims dos anys.

Casat i amb dos fills, Josep Ramírez té 50 anys i ha viscut sempre a Taradell. Llicenciat en Matemàtiques, s'ha dedicat professionalment a la docència des del 1982, i fa 22 anys que és professor a l'institut Jaume Callís de Vic, d'on també havia estat coordinador pedagògic, tot i que ha compaginat aquestes tasques amb algunes classes complementàries a la Facultat d'Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic. En el vessant polític, va ser regidor de Cultura i Hisenda per CiU a Taradell entre els anys 1999 i 2003.

Més enllà d'admetre que es prendrà aquesta nova etapa "amb il·lusió i moltes ganes de treballar", i conscient que hi arriba "en unes circumstàncies complicades pel context econòmic", Ramírez ha declinat fer cap altra valoració al respecte fins que no es faci efectiu el seu nomenament. Quan assumeixi el nou càrrec haurà d'aparcar les responsabilitats laborals que té ara per dedicar-se plenament en les tasques de direcció dels serveis territorials. Ho farà al costat de Montse Jové, amb qui ahir no havia mantingut més contacte que el telefònic, tot i mostrar-se convençut que "ens entendrem molt bé".

Així mateix s'expressava ahir Montse Jové, plenament disposada "a compartir tasques i a treballar colze a colze" amb Ramírez, segons un procés que primer de tot passaria per "veure què hi ha de compromès, després valorar les necessitats reals, i en funció d'això, decidir quines accions s'han de prioritzar".

Malgrat ser conscient de les dificultats amb què arriba al nou càrrec per l'actual conjuntura econòmica, Jové es mostrava ahir molt satisfeta per la confiança que el govern havia dipositat en ella després d'haver considerat les seves capacitats basant-se en una triple experiència "a nivell docent, política i de gestió". Jové ha treballat des del 1982 com a professora al CEIP Joventut de Callús, d'on va ser directora durant 14 anys.

També es va dedicar a la formació en gestió de centres durant més d'una dècada, i ha estat vinculada a la política municipal des del 1997, en què va entrar de regidora per CiU a l'Ajuntament de Sant Joan, tot i que sempre ha estat a l'oposició. Malgrat el seu nou càrrec, diu que acabarà aquest mandat, "i després ja valoraré què faig". A nivell docent, però, deixarà de fer de professora en el moment d'assumir la seva nova tasca com a directora adjunta als serveis territorials.