L'Ajuntament de Calders ha creat un govern d'unitat per sumar esforços de cara a poder fer front a la "greu crisi econòmica que viu el país i que de retruc limita de forma important la tresoreria municipal". La Candidatura Democràtica de Calders, el grup independent que governava en solitari des del maig passat, incorpora dins l'equip de govern els tres regidors de CiU, que fins ara eren a l'oposició.

Com explica l'alcalde, Lluís Cerarols, en una carta que ha fet arribar a tots els veïns, el govern ha tingut en compte diversos aspectes a l'hora de prendre una "decisió política important que marcarà la vida municipal els propers quatre anys". Cerarols destaca el "tarannà de consens" que caracteritza el seu equip i el grup de CiU, sumat "a la gran similitud en els punts clau dels programes electorals de les dues candidatures i al repartiment força igualat del nombre de vots en les darreres eleccions (els independents van obtenir quatre regidors i CiU tres)".

En la carta, Lluís Cerarols afirma que "qualsevol decisió política comporta un risc", però que "veiem en aquest acord molts més avantatges que inconvenients i, sobretot d'aquesta manera, tot el municipi estarà representat pràcticament en el govern". L'alcalde calderí argumenta que "sempre he estat més partidari d'agrupar que de dividir, de dialogar, d'estar obert a altres raons, de cercar complementarietat. Ajuntant esforços és com els pobles i les nacions es fan grans. Agrupant la força de tots els regidors, sempre que siguem guiats per la bona fe, podem realitzar tasques més grans i justes".

Lluís Cerarols també té la voluntat que el nou govern d'unitat "pugui ser un govern per a tothom, independentment de les posicions ideològiques, els diferents tarannàs i els cercles d'amistat", entre altres punts. Per tot, l'alcalde demana "a tot el poble la col·laboració, diàleg i interès pels afers municipals" i "participació ciutadana en totes les activitats que fan poble". Amb tot, afegeix que el mandat s'ha de desenvolupar en un clima de "respecte, cordialitat i sentit democràtic".