El grup municipal de CiU, l'únic partit de l'oposició a l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, insta la resta de forces polítiques (Gent fent Poble, PSC i Imagina't) a consensuar una postura que permeti rebaixar el sou per a una plaça de secretari al poble estipulat recentment en un acord de ple.

CiU va entrar ahir mateix a l'Ajuntament una proposta de modificació de l'acord de ple del passat 8 de febrer, per tal que es pugui aprovar en la propera sessió ordinària del 14 de març. La portaveu del grup, Mercè Casals, explicava ahir que la proposta s'ha presentat amb uns dies d'antelació per poder-la debatre abans entre tots.

El sou acordat el 8 de febrer estipulava una retribució bruta anual de 81.000 euros, que CiU proposa rebaixar fins als 60.000 "amb possibles variacions dins d'un marge raonable". El partit entén que el sou actual es va aprovar segons converses mantingudes amb el funcionari que havia d'ocupar la plaça, però que finalment no vindrà, de manera que es dóna l'oportunitat per rebaixar-lo, i més tenint en compte que "ja tenim un vicesecretari i una lletrada".