L'alcalde de Moià, Dionís Guiteras, vol portar a la justícia els equips de govern anteriors, que van contreure el deute, en el cas que la Sindicatura de Comptes vegi indicis de responsabilitat en la situació de fallida de l'Ajuntament. Així mateix, en declaracions aquest dilluns a Catalunya Ràdio, l'alcalde ha confirmat que el Departament de Governació ajudarà el consistori a abonar el deute de 500.000 euros amb una constructora i que una sentència obliga l'alcalde i el regidor d'Hisenda a afrontar-lo amb una multa diària de 150 euros. "Si la Sindicatura diu que hi ha indicis de responsabilitat, s'anirà a fiscalia. Ells haurien de fer-ho, i nosaltres, si entenem que ens hi hem de personar, ens hi personarem".

Dionís Guiteras considera que és necessària l'ajuda de la Generalitat. "No és un regal. No s'està parlant aquí que ens donin uns diners a fons perdut per poder pagar una factura. Es tracta de donar un cop de mà per poder sortir de l'atzucac". No obstant, l'alcalde ha assegurat que tenen molt avançat un pla de sanejament i viabilitat per afrontar el deute acumulat de 25 milions d'euros.

L'alcalde ha criticat la gestió dels governs municipals anteriors i ha posat com a exemple que el 2010 gairebé la meitat del pressupost de l'Ajuntament se l'emportava el capítol de personal i que gran part de la resta servia per cobrir el deute finançat. "El que segur que està és mal gestionat. Són factures que s'han anat acumulant perquè s'han anat gastant en altres coses", ha assenyalat. "Un ajuntament que té un pressupost de sis milions i mig, i el capítol 1 ja representa prop de tres milions d'euros, ja està tot dit, no?", s'ha preguntat. I l'altre, els deutes d'amortitzacions d'interessos al 2011, 1.950.000 euros", ha afegit.