L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha iniciat un expedient de rescissió de contracte a la unió temporal d'empreses (Emcofa-Befesa) que tenia adjudicades les obres de portada d'aigua de la Sèquia als municipis de Sallent, Avinyó, Artés i Calders. La decisió de rescatar la concessió es deu a les desavinences econòmiques sorgides entre la Generalitat i l'empresa responsable dels treballs, i que n'han mantingut aturada l'execució durant més de quatre anys.

El Consell Comarcal fa temps que reclama la finalització de les obres del projecte que ha de potabilitzar i dur l´aigua de la Sèquia de Manresa als municipis de Sallent, Avinyó, Artés i Calders, un projecte adjudicat per l´ACA fa més de 6 anys però que ha estat marcat per demores i suspensions reiterades i que encara no s´havia entregat a causa del desacord econòmic entre l´empresa adjudicatària de l´obra i l´ACA.

Des del Consell s´ha insistit en la problemàtica que suposa tenir una obra inacabada aturada, tant pel risc de robatoris com per la corrosió dels equipaments i disminució de la seva vida útil. Finalment, la Generalitat s´ha compromès avui a accelerar l´entrega de l´obra i a utilitzar el fons de garantia del projecte per acabar de polir petits detalls que permetran deixar els equipaments a punt i posar-los en funcionament en breu.