Tot i que pel resultat podria semblar que Josep Fonts és un professional de les maquetes, la seva és una habilitat totalment autodidacta.

Fonts, treballador del tèxtil i paleta ara jubilat, va tenir la idea ara fa dos anys de construir una reproducció en pedra de l'església parroquial de Santa Maria de Moià, des de la base fins al campanar amb tots els detalls. Hi ha treballat 2 anys i calcula que hi haurà passat unes 4.000 hores.

La plataforma de la base amida 2,40 per 1,70 metres. L'alçada de tota la construcció fins al cim del campanar és de 2,15 metres i la de l'església sola, de 93 centímetres. Hi ha posat 8.000 teules fetes d'argila cuita a mà, tal com li va ensenyar un pessebrista de Castellterçol. El pes aproximat de l'obra és d'uns 1.200 quilos. Es tracta d'una bella construcció feta pedra per pedra que causa l'admiració i sorpresa del qui la veu.

Josep Fonts ha tallat cada pedra, ha fet bastiments, motllures, pilars, voltes, finestres i l'únic que s'ha fet fer són les figures dels sants. Explica que ha hagut d'anar moltes vegades a l'església i fer més de 150 fotografies, pujar dalt del campanar i remirar cada racó.