L'aigua de les fonts naturals de Moià més freqüentades no és apta per al consum. Segons ha informat l'Ajuntament, tècnics de la Diputació de Barcelona van prendre diferents mostres d'aigua en set fonts naturals del terme i a la riera de Castellnou i, recentment, n'ha fet arribar els resultats al consistori.

En concret, les fonts analitzades són la del Prat, la de la Mare de Déu, la del Passarell, la de Montví de Dalt, la de Cal Gira, la de la Falsia i la del Molí de Vitarjoan, i en totes la conclusió és que no són aptes per al consum, ja sigui pels índexs microbiològics o bé perquè els nitrats superen els valors registrats. Per aquest motiu, el consistori ha procedit a retolar convenientment aquestes fonts per tal d'informar els usuaris sobre l'estat de l'aigua.

A més a més, en el cas de l'aigua de la font del Molí de Vilarjoan s'ha detectat que és fortament contaminada i se'n prohibeix expressament el consum, ja que presenta elevats índexs microbiològics i una molt elevada concentració de nitrats.

Pel que fa a la riera de Castellnou, s'han fet tres punts de mostreig. A la zona situada al costat del Molí Nou (zona de pícnic) el resultat és una aigua amb molt bona oxigenació. S'hi detecta una lleugera presència de nitrits que pot provenir de degradació natural de matèria vegetal o d'un focus de contaminació llunyà. En el segon punt, a tocar de la masia de Castellnou, també es troba l'aigua amb molt bona oxigenació. Els valors de nitrits i nitrats són inferiors als objectius de qualitat. Al costat de la font de la Falsia, en canvi, es detecta aigua amb poca oxigenació, olor d'amoni i escumes.