Diverses poblacions situades en punts elevats del Bages es van llevar ahir al matí amb les teulades i els carrers enfarinats per la nevada que va caure durant la matinada, i que va acumular gruixos de neu d'un parell de centímetres o fins i tot més en alguns casos.

La nevada va afectar especialment la zona del Moianès, on els primers flocs de neu van començar a caure cap a les 11 de la nit de dimarts, si bé la tempesta es va anar intensificant fins ben entrada la una de la matinada. L'endemà el paisatge oferia una estampa blanca en arbres, carrers i teulades, en poblacions com Moià, Castellterçol, Collsuspina o Castellcir, i també en poblacions properes d'Osona com Espinelves i Olost. Igualment, però a més distància, la tempesta de neu va enfarinar el massís de Montserrat, si bé els gruixos acumulats, en general no van ser tan elevats.

Com a conseqüència d'aquestes nevades, ahir al matí es va activar el protocol d'emergències per la neu a la zona de Moià, si bé no hi va haver afectacions importants en el trànsit. El servei de taxi de Collsuspina a l'institut de Moià de les 8 del matí va ser l'únic servei que es va anul·lar, mentre que algunes famílies de Castellcir van decidir no fer servir l'autobús fins a l'institut, tot i que el servei va fer l'itinerari amb tota normalitat. El desplaçament a l'escola Josep Orriols de Moià també es va desenvolupar amb absoluta normalitat.

Més enllà d'aquestes comarques, però també a la Catalunya Central, el Servei Català de Trànsit va informar ahir que continuava tallada la carretera que va de Bagà a Coll de Pal, mentre que la nevada també ha estat positiva per a l'estació solsonina de Port del Comte, que ja acumula gruixos d'entre 45 i 75 centímetres.