L'exentrenador del Barça i conegut santpedorenc Pep Guardiola s'ha sumat a la campanya per promocionar la jornada 'Batecs Solidaris', la iniciativa que impulsen les fundacions Ampans, Rosa Oriol i l'Obra Social 'La Caixa' per recaptar fons en benefici de projectes d'ajuda a infants i adolescents en risc d'exclusió social. Les xarxes socials es van fer ressò ahir d'una fotografia de l'actual tècnic del Bayern amb la samarreta de la jornada esportiva. El que va ser considerat un dels millors waterpolistes del món, Manel Estiarte, també s'ha sumat a la campanya.

La iniciativa solidària tindrà lloc el proper 17 i 18 de maig i els diners recollits es destinaran a dos projectes concrets. Per una banda a la iniciativa 'Ambúrnia', que fa un any que funciona com a prova pilot en col·laboració amb l'Institut Cal Gravat de Manresa. Es tracta d'una iniciativa que pretén que els adolescents amb problemes d'aprenentatge o amb dificultats d'integració a la societat treballin diferents continguts curriculars a l'entorn d'uns horts solidaris. Els joves treballen des de les competències artístiques, les digitals, la capacitat matemàtica o d'iniciativa personal.

I, per l'altra, el projecte 'Funciona', d'Ampans. Aquesta iniciativa té per objectiu facilitar la inclusió social i la promoció cap al món laboral dels joves majors de 16 anys amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament. El programa ofereix orientació, formació i seguiment dels joves i de tot el seu entorn per planificar i dur a terme totes les accions necessàries per introduir-se al món laboral.