Òscar Mascaró, de 35 anys, i Anna Piella, de 30, són una parella de Moià que acaba d'aterrar d'una aventura atrevida que feia anys que tenien al cap: fer la volta al món en una furgoneta. El somni s'ha complert, han recorregut 23 països en 22 mesos, i han viscut una experiència "en què hem passat de tot, però l'important és que hem tornat sans i estalvis".

Òscar Mascaró corria en rallies de cotxes, però "veient com van les coses", es va decidir a emprendre el repte amb la seva companya, "que s'hi va afegir de gust", i l'han aconseguit, "tot i que al principi ens semblava una utopia".

Dit i fet. Es van posar a treballar en la preparació d'una furgoneta que seria el seu habitacle durant quasi 2 anys voltant pel món. Abans, ja havien fet alguns viatgets a l'estiu per Europa amb la furgoneta equipada amb unes lliteres, bany, cuina i un lloc per als seus dos gossos (que sempre els han acompanyat), però calia muntar-la per a un viatge de quasi dos anys. Van considerar que era millor una furgoneta que una roulotte o una autocaravana, i també es més econòmica. Tots dos treballaven, de manera que "la vam anar arranjant de mica en mica", durant un any i mig, "amb l'ajuda d'un amic, en Sergi, i un fuster". Van posar a punt la instal·lació elèctrica ben aïllada, una estructura metàl·lica per reforçar la carrosseria, els mobles, i un llit alçat, un armari, un petit rebost, un sabater, i un cau per als dos gossos. A nivell sanitari, la furgoneta també disposava d'un lavabo, una petita dutxa i una pica abatible. La connexió amb l'exterior es preveia cobrir amb un ordinador i un smartphone.