Castellbell i el Vilar ha apropat la plaça de Valentí Puig als infants del poble, amb l'adequació d'un parc infantil al seu interior, aprofitant que s'ha transformat el conjunt de la plaça per donar-li un caire renovat i modern. Ahir a la tarda es va fer la inauguració, com a acte d'arrencada de la Festa Major que comença pròpiament avui i s'allargarà tota la setmana.

Les obres van començar el passat mes de març, i han consistit en una transformació total de la superfície, que abans era de sauló i ara és de ciment. També s'ha instal·lat nou enllumenat, s'ha canviat el mobiliari vell per un de nou, i les fonts que hi havia en forma de piràmide s'han substituït per jardineres. Es tractava d'"unes instal·lacions ja deteriorades que fins i tot podien comportar problemes de salubritat", i per això s'ha optat per suprimir les fonts i al seu lloc posar-hi una zona enjardinada, segons ha explicat l'alcaldessa de Castellbell, Montse Badia.

Tanmateix, una de les novetats més destacades de la plaça és que ara integra un parc infantil al seu interior, amb gronxadors i mobiliari divers, sobre una superfície d'aglomerat tou i tot plegat delimitat amb una estructura de fusta, que pretén simular un bosc dins la plaça. A més, el conjunt de l'àrea infantil intenta reproduir la temàtica del conte del Patufet (d'aquí ve que s'hagi batejat amb el nom de Parc del Patufet), especialment amb el tipus de mobiliari, que s'ha dissenyat a partir de dibuixos de la il·lustradora infantil Pilarín Bayés.

En el seu conjunt, els treballs de remodelació de la plaça i l'adequació del parc infantil, han suposat un cost de 50.000 euros, finançats íntegrament per la Diputació de Barcelona a través del programa Xarxa de Municipis i d'una línia de subvencions per a la instal·lació de gronxadors.

L'acte d'inauguració previst per ahir a la tarda volia donar protagonisme a la mainada del poble, per tal que fossin els mateixos nens i nenes qui inauguressin el parc infantil tallant la cinta. Per això es va preparar una simpàtica proposta en què els nens i nenes, vestits de Patufets amb barretina i faixa, arribarien a la plaça amb un carro tirat per cavalls, i procedirien tot seguit a la inauguració del parc i el conjunt de la plaça.