L'empresa Gualfa SL (Cerdanya serveis funeraris) va inaugurar ahir al migdia el nou tanatori Sant Marc a Puigcerdà, que va estar obert tot el dia per tal que tothom el pogués visitar. L'equipament té 650 m2 distribuïts en tres plantes.

Entre d'altres, les instal·lacions inclouen una sala per a cerimònies i una de tanatopràxies (el conjunt de tècniques de conservació i d'agençament de cadàvers). A la planta -1 hi ha el garatge, sala de tanatopràxies, magatzem i equipaments. A la planta 0, la recepció, un despatx, una sala de vetlla i la sala per a cerimònies. La sala principal de vetlles està situada a la primera planta del tanatori. L'espai disposa d'ascensor i accessos adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. A la inauguració hi van assistir l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, i altres autoritats locals i comarcals, i representants del sector, encapçalats pel president del Gremi de Serveis Funeraris de Catalunya, Joan Arnulf Santos.

Gualfa SL és una empresa del sector funerari amb experiència a la comarca de l'Alt Urgell. L'empresa familiar ja ha incorporat la tercera generació al servei que fa més de seixanta anys desenvolupa al tanatori Sant Esteve de la Seu d'Urgell. Fins ara, a la capital de la Cerdanya funcionava un únic servei funerari, Funerària Carrera.