El PSC aposta per l'experiència per mantenir les alcaldies de dos dels feus socialistes de la comarca (el Pont de Vilomara i Castellgalí) i per recuperar la de Súria, que CiU els va prendre fa quatre anys.

Cristòfol Gimeno, alcalde de Castellgalí des del 1999, aspirarà al seu cinquè mandat, mentre que el seu homòleg del Pont, Cecilio Rodríguez, té al davant el repte de conservar l'única alcaldia del Bages que des de les primeres eleccions democràtiques ha estat en mans del PSC. Per la seva banda, l'exalcalde de Súria Antoni Julián (que va governar del 1995 al 2007) espera reconquerir terreny després de perdre 2 regidors en les darreres eleccions (van passar de 5 a 3), cosa que el va abocar a l'oposició.

Els noms de Gimeno, Rodrí-guez i Julián se sumen al d'un altre veterà, Tomàs Casero, que com ja va informar aquest diari tornarà a ser cap de llista pel PSC a Sant Fruitós de Bages, per quart cop. També s'ha apostat per un home fidel al partit a Sant Vicenç de Castellet, on encapçalarà la candidatura Quim Casajuana, militant històric de la població que, en aquest cas, s'estrena de número 1.

L'aposta per l'experiència en aquestes cinc poblacions contras-ta amb l'aposta per les cares noves als dos municipis més grans de la comarca: la capital, Manresa, on es presenta Felip González, que tot i haver estat vinculat a la política i al PSC s'estrena en unes eleccions municipals; i a Sant Joan de Vilatorrada, on després de l'etapa d'Ezequiel Martínez (que amb un grup proper de persones ha impulsat una candidatura fora del PSC) el partit "posa el comptador a zero" i confia en la joventut d'Èlia Tortolero "per avançar cap al futur".