El sanvicentí Lluís Oliveras va ser escollit ahir nou president d'ERC a la Catalunya Central per 147 vots a favor i 3 abstencions en el congrés regional que es va celebrar ahir a Artés. La d'Oliveras era l'única candidatura que es presentava a votació. El santvicentí substitueix en el càrrec Josep Maria Palau, de Jorba.

Oliveras, que haurà estat president comarcal d'ERC al Bages des del 2008 i fins que aquest càrrec es renovi properament, es va presentar a la votació amb un equip format per Agustí Lleyda, de Santpedor (secretari d'organització); Miquel León, de Manresa (secretari de finances); Maria Sayavera, d'Òdena (secretària d'imatge i comunicació); Xavi Pérez, de Masquefa (secretari de política municipal); Marie Kapretz, de Cercs (secretària d'acció política i de la dona); Laura Vilagrà, de Santpedor (secretària de política parlamentària i institucional); i Adrià Tuneu, de Taradell (secretari de formació).

La candidatura s'ha presentat, segons Oliveras, amb l'objectiu "d'assumir els resultats a les eleccions municipals a la Catalunya Central, que ens situen com a segona força, i molt a prop de la primera, que és CiU. I també per continuar treballant per extendre'ns i fer arribar ERC a tots els racons de les sis comarques: Moianès, Solsonès, Berguedà, Bages, Anoia i Osona".

Lluís Oliveras, 49 anys, pare de dues filles i empresari del gremi de la pedra, és militant d'ERC des del 2003, any en què va entrar de regidor a l'Ajuntament de Sant Vicenç, amb tasques de govern. Va ser regidor fins al 2007. Haurà estat gairebé vuit anys president del partit al Bages. És mestre danser del ball de gitanes i membre de l'Esbart Santvicentí.