Tornen les nits teatralitzades a Món Sant Benet

Prop de 8.000 persones han participat a 'La Màgia del Capvespre' en les anteriors cinc edicions

10.07.2015 | 21:58

Món Sant Benet farà descobrir als visitants la història del monestir i del seu entorn durant les nits d'estiu amb l'experiència 'La Màgia del Capvespre', que arriba a la 6a edició. Els visitants coneixeran els secrets del recinte a través d'un viatge virtual de la mà de Júlia Peraire, musa del pintor Ramon Casas. Aquest divendres ha arrencat la nova temporada del projecte, que es desenvoluparà tots els divendres i dissabtes, fins el 12 de setembre. En aquesta nova edició, s'incorporen nous espais i elements museogràfics amb l'objectiu de desvetllar aspectes sobre els orígens humils del personatge, que va passar de venedora de loteria a musa d'un dels artistes més il·lustres del modernisme català.

La proposta de 'La màgia del capvespre' comença a les vuit del vespre amb una visita als horts ecològics de Món Sant Benet, creats l'any 2009 amb l'objectiu de recuperar i difondre les varietats tradicionals i acostar els productes de l'horta a la societat. A banda de conèixer la tasca que es desenvolupa amb aquest projecte, els participants també tenen l'oportunitat de fer una activitat de recollida de tomàquets, producte de temporada per excel·lència durant els mesos d'estiu. Tot seguit, es fa un sopar a la fresca a base de productes de la terra.

Entrada la nit, s'inicia la visita 'El monestir de la Júlia', amb un recorregut a peu per diferents espais de Món Sant Benet, des de les fàbriques fins al monestir, passant per diferents indrets dels jardins que l'envolten. Durant el recorregut, els visitants s'endinsaran en la vida de la Júlia Peraire a través de les vivències explicades en primera persona per la veu de la protagonista mentre travessen els espais equipats amb videoinstal·lacions i projeccions audiovisuals.

Laura Vidal, coordinadora dels serveis culturals de Món Sant Benet, ha explicat que la visita 'El monestir de la Júlia' és el segon any que es fa després de "l'èxit inesperat" de l'estiu passat, però que s'hi han introduït nous espais "per donar un al·licient a tota aquella gent que vol repetir". Vidal ha definit la visita com una proposta "molt completa", ja que també inclou el sopar als horts de Sant Benet, però també "molt sensible i cuidada". "La gent entra en un somni i surt molt tocada emocionalment", ha afegit.

La Màgia del Capvespre es va posar en marxa fa sis any amb l'objectiu d'oferir una visita original i diferenciada a partir d'un eix temàtic que descobrís al públic els espais no visitables habitualment durant la resta de l'any. Fins ara, prop de 8.000 persones han participat en aquesta experiència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Imatge d'una de les bicicletes
Sant Joan destina dues bicicletes elèctriques a la Policia Local i Serveis Territorials

Sant Joan destina dues bicicletes elèctriques a la Policia Local i Serveis Territorials

L'Ajuntament vol fomentar la mobilitat tova, l'eficiència i l'estalvi energètic, i contribuir a...

ERC de Navàs rebutja l´increment de la taxa d´escombraries aprovat per la CUP

ERC de Navàs rebutja l´increment de la taxa d´escombraries aprovat per la CUP

Els republicans acusen el govern local de crear un impost a l'ombra apujant una recaptació que ja...

L´ovni de Montserrat que venia de França

L´ovni de Montserrat que venia de França

Consulta l'expedient sencer d'un dels casos que més llegendes urbanes ha generat i que acaba de...

Sallent enderroca l´antic Ateneu Català pel seu mal estat

Sallent enderroca l´antic Ateneu Català pel seu mal estat

L'Ajuntament encara no ha definit quina utilitat es donarà al solar que quedarà buit

Enllaços recomanats: Premis cinema