El polígon Santa Maria d'Artés es connectarà a la fibra òptica en els propers mesos. Les obres per fer arribar aquesta tecnologia al complex industrial a partir de la xarxa que passa per l'eix Transversal (C-25) van començar el 2011, amb un pressupost totalment públic i amb cofinançament europeu. Però un cop finalitzats els treballs, el principal escull ha estat la concreció del model d'explotació.

Finalment, segons han informat fonts municipals, després d'emprendre diverses accions d'assessorament legal, elaboració d'informes tècnics i negociació amb els operadors, "s'ha definit un marc de treball obert a la participació de diverses empreses i entitats que permetrà posar la fibra òptica a disposició de les empreses del polígon".

El consistori assegura que darrerament han estat moltes les empreses que havien demanat informació sobre la situació d'aquesta infraestructura, ja que, en alguns casos, la connectivitat que aporta una instal·lació com la fibra òptica és estrictament imprescindible per a la seva competitivitat.

Ara s'ha signat un conveni pilot entre el consistori artesenc i l'operador Xarxa Oberta de Catalunya que permetrà activar el tram de fibra òptica que hi ha entre la C-25 i el polígon i, a partir d'aquí, desplegar serveis de telecomunicacions avançats a totes les empreses del polígon. Les empreses començaran properament a rebre les propostes comercials dels operadors de la xarxa. Segons tècnics de Xarxa Oberta, en un període de dos a tres mesos, les de més dimensió ja podrien tenir la fibra òptica contractada i en utilització. Un dels avantatges que ofereix la fibra és la possibilitat d'utilitzacions parcials. Això suposa que es podran oferir serveis de connectivitat a empreses mitjanes i petites adaptades a la velocitat contractada, amb un cost més ajustat.