Sant Fruitós tindrà fibra òptica al 90% del municipi aquest setembre

L'acord és amb Telefónica perquè és "l'única" que garanteix la cobertura a les urbanitzacions, diu l'alcalde

31.07.2015 | 07:50
Vista aèria del centre de Sant Fruitós.
Vista aèria del centre de Sant Fruitós.

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha anunciat que el 90% del municipi podrà disposar de fibra òptica aquest setembre.

L'acord, segons ha destacat l'alcalde, Joan Carles Batanés, s'ha fet amb Telefónica perquè és "l'única" empresa que garantia l'estesa a les urbanitzacions més allunyades del nucli (les Brucardes, Pineda, la Rosaleda i Torroella de Baix). Batanés ha indicat que sobre la taula tenien propostes d'altres empreses, que es van anar rebutjant perquè, explica, no havien mostrat prou predisposició per arribar a les urbanitzacions.
Així, es va optar per Telefónica, que crearà una nova xarxa de fibra òptica que arribarà directament "a cadascun dels habitatges del municipi, amb una estesa del 90% del territori municipal", destaca l'Ajuntament. El pla de l'empresa preveu que la nova instal·lació arribaria a 2.718 unitats immobiliàries de Sant Fruitós, "que vol dir tant habitatges com locals".

Batanés ha detallat que el 10% que no es cobrirà no fa referència a cap zona en concret, sinó que es tracta d'un marge que posa la mateixa empresa per si durant el desplegament es troben llocs poc accessibles (a vegades passa en zones antigues dels nuclis històrics) per instal·lar la fibra òptica.

La tecnologia que s'utilitzarà serà l'extensió de la FTTH (Fiber to the home; fibra a la llar). La instal·lació es realitzarà durant aquest any 2015, sobretot durant el quart trimestre. Segons Batanés, la majoria d'usuaris podran iniciar la comercialització aquest setembre.

L'alcalde ha subratllat que l'acord ha permès avançar dos anys l'estesa de la fibra òptica. Segons ha explicat, els plans de Telefónica preveien l'estesa a Sant Fruitós el 2017. Les negociacions entre empresa i Ajuntament han fet que la seva arribada pugui ser una realitat ja aquest 2015.

Estudiar els polígons

Pel que fa a les zones industrials del municipi, el consistori ha informat que realitzarà un estudi per analitzar la connectivitat i les alternatives de millora de les infraestructures de telecomunicacions als polígons. L'objectiu "és conèixer les alternatives per connectar i/o crear la xarxa necessària". Per altra banda, l'associació d'empresaris està recollint informació sobre quina és la situació i la solució de connectivitat per la qual opta cada empresa dels polígons.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Un moment de la fira de l'any passat.
El mercat de Tots Sants torna aquest cap de setmana a Món Sant Benet

El mercat de Tots Sants torna aquest cap de setmana a Món Sant Benet

La fira celebra la cinquena edició amb una àmplia mostra de productes alimentaris i degustacions

El pla director de la mineria fixa la ubicació de dues plantes més de sal vacuum a Súria

El document urbanístic preveu que les futures instal.lacions anirien al polígon de la Pobla Sud, i...

La Fira de la Coca i el Mató de Monistrol arriba a la 23a edició amb 90 parades i una quinzena d´activitats paral·leles

La Fira de la Coca i el Mató de Monistrol arriba a la 23a edició amb 90 parades i una quinzena d´activitats paral·leles

El municipi espera la visita de més de 10.000 persones el cap de setmana del 29 i 30 d'octubre

El consum de tabac de cargolar es dispara entre els més joves

El 6% dels residents a la Catalunya Central de 15 anys o més fumen cigarretes fetes a mà

Enllaços recomanats: Premis cinema