Independència sí, però sense treure a passejar l'estelada. L'alcalde de Navarcles, l'independent Llorenç Ferrer, creu que instal·lar ara els rètols amb el missatge "Municipi per la Independència" als accessos del poble seria contraproduent, i per això defensa no fer-ho.

Tot i que en el mandat anterior el ple del municipi va votar a favor de col·locar els cartells, el moment polític, diu Ferrer, ha canviat. "No és el moment de provocar ningú. Si jo poso ara el cartell i vull la independència, saps què aconsegueixo? Que el que no la vol estigui més convençut", diu.

Ferrer, que en el darrer mandat va abandonar les files del PSC, es defensa així de les crítiques rebudes des d'altres sectors independentistes. "Jo no estic en contra de res, al contrari. El que vull és guanyar el 27 de setembre. I per guanyar necessitem gent que voti per qüestions racionals, no identitàries", diu. Ferrer aposta per deixar els cartells i les estelades a banda. "Com més banderes fotem, menys ens votaran", remata.

L'entitat Navarcles X la Independència critica la posició de l'alcalde, i creu que la imatge del municipi en relació amb el procés després de la polèmica originada per la col·locació dels cartells "deixa molt a desitjar".