Des d'aquesta setmana, a les llars d'Avinyó hi raja aigua del Llobregat captada de la Sèquia de Manresa. La transcendència del fet no és tant la diferència que hagin pogut notar els veïns d'aquesta població en obrir l'aixeta de casa, sinó el fet que aquest pas suposa la culminació d'una demanda històrica, d'un projecte per donar-hi resposta que es va començar a gestar a mitjan dècada dels 90 i d'unes obres que es van iniciar fa 9 anys, però que han anat topant amb nombrosos entrebancs que no han permès fer-lo realitat fins ara.

El que s'ha fet materialitzat aquesta setmana és la posada en servei d'aquesta xarxa que capta l'aigua provinent del Llobregat per fer-la arribar, de moment, fins a Avinyó i al nucli de Cornet (Sallent). Inicialment, estava previst que aquesta posada en servei es produís a principi de juliol, però la complexitat tècnica per fer la posada a punt de la infraestructura amb totes les garanties abans d'obrir-ne l'aixeta ha fet que finalment s'endarrerís un mes. Encara, però, falta una segona part, que és la de posar en servei la canalització que ha de dur també aquesta aigua de la Sèquia fins a Artés i Calders, operació que, segons ha concretat el conseller comarcal de Medi Ambient, Marc Aloy, es farà durant les properes setmanes.

Aquest sistema d'abastament consta d'una captació d'aigua a la Sèquia de Manresa, una planta potabilitzadora a Sallent, un dipòsit d'aigua crua (amb la qualitat d'origen), quatre dipòsits d'aigua tractada, quatre estacions de bombament i uns 24 quilòmetres de canonades.